Söndagen den 9 december ställde jag ut Bella på Ädelkattens utställning. Hon fick en väldigt fin bedömning och sitt första CAC utan problem. Domaren, Barbro Helmer, anmärkte på att hon är i värsta slyngelåldern med lång och smal kropp, men annars var hon väldigt nöjd med henne.

Det lustiga var att hon ville att Bella skulle komma tillbaka, men bara för att det är bra att öva, men hon skulle inte bli nominerad eftersom hon var så urväxt. Så jag struntade i prepareringen inför nominering, hon skulle ju bara visas upp snabbt. Men så blev det ju inte, två andra katter fick gå hem direkt, kvar blev Bella och en devon rex. Domaren tittade länge, resonerade, beskrev det som var bra på båda och funderade lääänge, hon hade verkligen svårt att bestämma sig. Hon till och med frågade publiken vilka som tyckte att Bella skulle bli nominerad och vilka som tyckte devon rexen skulle nomineras. Jag hade många uppfödarvänner i publiken så övervägande röster föll på Bella, men till slut bestämde domaren sig för att den andra katten skulle bli nominerad.

Men lika glad var jag för alla katter som inte blev nominerade fick åka hem flera timmar innan utställningen egentligen skulle stänga p g a snöovädret som var på väg att dra in.

Det var ännu en trevlig utställning med många trevliga personer att prata med och många fina britter att se. Får se när det blir utställning nästa gång, jag ville anmäla till GRK:s, men den var redan full.