Den 7 februari födde Rosie tre kattungar, allt gick bra och relativt snabbt och hon tog hand om dem direkt.

Den första ungen som föddes var en creme hane som har fått namnet Gatsby efter huvudkaraktären i The great Gatsby.

Den andra ungen var en colourpoint vilket var en överraskning även om både Rosie och pappa Fagertassens Texas, som är creme, har colourpoint-släktingar i sina stamtavlor. Det tog några veckor innan jag kunde se att hon är crememaskad, hon har fått namnet Gaia som var jordens, moderlighetens och fruktbarhetens gudinna i den grekiska mytologin. Än så länge syns maskfärgen bara på öronen och lite svagt på svansen men när hon blir äldre kommer även benen och ansiktet vara creme-färgade, resten av kroppen kommer vara ljus.

Den tredje ungen som föddes var en lilasköldpadda (hona) som heter Grace för att det är ett fint namn helt enkelt.

På bilderna är kattungarna 4 veckor gamla.

Gatsby

Grace

Gaia